Saturday, April 19, 2014

Keselamatan Sekolah Kini Hantui Kita Lagi ?

Kes-kes keselamatan di sekolah, kini kembali lagi menghantui masyarakat kita.NKRA negara salah satu adalah untuk memperkasakan. Orang ramai semua melihat dan meletakkan sekolah kepada guru. Manusia yang bertanggungjawab penuh dalam hal ini.

Walaupun dihujahi ia sebagai kes-kes terpencil, tetapi ia memberi kesan yang amat besar kepada masyarakatBola 4kg kena kepala

Oleh Siti Nadirah Hafidzin dan Mohamad Fahd Rahmat
Johor Bahru: Seorang pelajar tingkatan lima sebuah sekolah menengah, di sini, cedera parah di kepala apabila terkena bola besi yang dilontarkan rakannya ketika menjalani sesi pemanas badan acara sukan lontar peluru di padang sekolah berkenaan, Rabu lalu.
Dalam kejadian kira-kira jam 3.45 petang, mangsa, Kamil Sidqie Salim, 17, sedang mengutip bola besi yang dilontar rakannya sebelum secara tiba-tiba sebiji bola seberat empat kilogram yang dibaling seorang lagi rakannya menimpa kepalanya.

Difahamkan, mangsa terus rebah dan mulutnya mengeluarkan lendir bercampur darah sebaik terkena lontaran bola besi itu selain terdapat kesan lekukan di bahagian kiri kepalanya. 

Mangsa kemudiannya dikejarkan ke Hospital Sultan Ismail (HSI) Pandan di sini, untuk rawatan kecemasan sebelum dipindahkan ke Unit Neuro Hospital Sultanah Aminah (HSA), di sini, untuk rawatan lanjut.
Foto
KAMIL cedera parah selepas terkena balingan bola besi di padang sekolah.

Hasil ujian x- ray, tengkorak tempat mangsa terkena bola besi itu dikatakan mengalami keretakan.

No comments: