Monday, February 11, 2013

Politik ugut, adudomba Utusan adalah senjata lama ?

Kenapa Utusan dan Pencacai Umno sekarang mahu dan nampak ambil berat dan ingin tahu sangat apa-apa sahaja yang Majlis Syura PAS bincang. Kenapa masa sekarang Utrusan sibuk mempronosikan apa sahaja yang Majlis Syura PAS bincang.

Kenapa , persoalan siapa PM yang Majlis Syura bincang yang diketengahkan sangat ? kenapa ?, kenapa ?, kenapa ?

Mengapa dan kenapa hebat sangat Majlis Syura PAS kepada Umno ? Sejak bila semua maklumat majlis Syura PAS bincang bocor ke tangan Utusan dan Umno ?

Kenapa Umno sayang sangat dengan PAS, dan masa muktahir ini terlalu ambil berat ? Dan banyak lagi persoalan-persoalan yang perlu dilontarkan kepada rakyat agar mereka sedar tahu dan membaca 'cara permainan politik' dan 'kerja-kerja politik' jika ingin mahu mengetahui perjalanan politik kepartian di negara ini.

Persaingan PAS Umno adalah , persaingan dua kelompok bagi menambat hati para pengundi Melayu yang memberi cerminan perjalanan politik negara. Justeru pertembungan PAS Umno sejak dulu dan kini menjadi bacaan menarik

Bermain dan memain-mainkan perasaan orang Melayu dan pengundi Melayu adalah kerja-kerja zaman berzaman Utusan bersama-sama Umno sejak dahulu lagi, Itu sebabkan ketua  Umno adalah Ketua kepada hal ehwal dalam pentadbiran Utusan. Utusan adalah hak milik kekal Umno. Lidah kepada segala lidah bagi Umno.

Bagaimana kita boleh percayakan 'lidah Umno' ...

Kenapa sekarang tolak Anwar?

Mahathir Mohamad, Anwar Ibrahim

KUALA LUMPUR 10 Feb. - Majlis Syura Ulama Pas sepatutnya daripada dahulu menolak Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim menjadi Perdana Menteri jika pakatan pembangkang menang Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU-13).

Bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad berasa hairan kenapa baru sekarang majlis agama tertinggi parti berlabel Islam itu mahu bertindak demikian.

“Sepatutnya daripada dulu lagi dah tolak Anwar. Orang yang berkelakuan macam itu macam mana nak terima," katanya ringkas kepada pemberita ketika ditemui pada sambutan Tahun Baharu Cina di Flat Sri Johor, Bandar Tun Razak di sini hari ini.

Mingguan Malaysia hari ini melaporkan, soal siapa yang bakal menjadi Perdana Menteri jika pakatan pembangkang menang dalam PRU-13 nanti dikatakan kembali menjadi tumpuan apabila tercetusnya khabar bahawa Majlis Syura menolak Anwar bagi menduduki jawatan berkenaan.

Menurut sumber, walaupun kesahihan mengenai pendirian majlis syura itu masih belum dipastikan namun ia didakwa dibuat dalam satu perbincangan tertutup melibatkan beberapa ahli majlis berkenaan.
Dalam pada itu, Dr. Mahathir tidak menolak kemungkinan Barisan Nasional (BN) mampu menang dua pertiga majoriti pada PRU-13 akan datang.

Beliau berkata, perkara itu berdasarkan kepada sambutan rakyat termasuk majlis rumah terbuka Tahun Baharu Cina anjuran MCA hari ini.

“Nampak sambutan baik. Mungkin keputusan pada PRU-13 pun baik. Harap BN mampu menang dua pertiga kerusi,’’ katanya.


No comments: