Sunday, April 29, 2012

BERSIH 3.0 : Pandangan Sisi Oleh Media Pro Bn

Kini di mana-mana sahaja orang bercakap soal Himpunan BERSIH 3.0. Media pro Umno dan media milik penuh kerajaan sedang mengeksplotasi berita-berita sensasi dengan mengambil pandangan sisi yang cuba mencacatkan himpunan aman ini.


Tujuan satu adalah untuk memberi gambaran buruk terhadap himpunan aman ini, kedua bagi meraih simpati rakyat teramai yang 'buta' maklumat dan senang diperbodoh-bodohkan minda karat mereka itu.


Gambaran pembangkang sebagai pengacau, pengganggu keamanan, penghuru hara, penyekat punca rezeki peniaga dan sebagainya mahu dipasak dan diasak dalam minda rakyat.


Yang mana natijah akhir Umno Bn kekal berkuasa jika boleh buat selama-lamanya, iaitu selagi mana ada bulan dan matahari itulah niat dan tujuan mereka sebenar.


Pemimpin yang ada dalam kesempatan yang ada tidak lagi dapat pusing ke belakang. Dengan kemungkaran dan onar yang mereka lakukan secara terhormat akan kekal. Jika bolah mereka mahu onar mereka berkubur dengan dikuburnya mereka sekali. Maka jadilah kisah-kisah mereka sebagai mereka adalah antara orang yang derhaka kepada ALlah dan pengkhianat kepada rakyat negara ini.


Justeru orang yang cintakan keadilan dan kebenaran perlu bangkit melalui apa sahaja medium dan ruang, kebenaran mesti ditegakkan , keadilan mesti diperjuangkan. 


Peserta Bersih 3.0 ganas

SELEPAS kereta peronda polis melanggar pembahagi jalan, peserta Bersih 3.0 bertindak ganas dengan merosak dan menterbalikkan sebuah kereta polis ketika perhimpunan Bersih 3.0 berdekatan kompleks Sogo, Kuala Lumpur, semalam.

KUALA LUMPUR 28 April - Seperti mana dijangka, perhimpunan Bersih 3.0 yang diadakan di ibu negara hari ini berakhir dengan keganasan.

Ia berikutan tindakan peserta perhimpunan itu yang bertindak ganas dan biadab bukan sahaja dengan merempuh sekatan polis malahan turut menyerang serta memukul sehingga menyebabkan 11 anggota pasukan keselamatan cedera.

Tidak cukup dengan itu, peserta-peserta demonstrasi juga bertindak liar apabila mereka menyerang dan menterbalikkan sebuah kereta polis yang terbabas.
Mereka juga turut memusnahkan kawat besi dan penghalang yang dipasang di laluan masuk ke Dataran Merdeka, penyokong Bersih sanggup melakukan apa sahaja keganasan termasuk mencederakan petugas media sehingga parah.

No comments: