Saturday, March 03, 2012

Mudahnya Maaf Najib, Minta Beliau Minta Maaf Rosmah Belanja Mewah ? ?

Mudahnya rakyat Malaysia mahu ditipu Bn. Adakah dengan hanya minta maaf sekali, wang berbillion negara dilesapkan. BRM1 diberikan RM500 satu keluarga yang berpendapatan RM3000 ke bawah sudah memadai ?

Hari ini PM Najib Razak meminta maaf kepada rakyat 1Malaysia, bahawa 'kesilapan' Bn atau dia menyebabkan 'rakyat' terseksa. Dan berjanji akan betulkan pada masa depan ?

Nampaknya macam ikhlas amat Najib dalam pengakuanya, dan ramai yang 'tumbang', tetapi Ku Li, Kadir Sheikh Fadir tidak terpikat nampaknya.

Entahlah jika rakyat memaafkan dengan memberi undi lagi kepada Bn pada PRU13, penulis tidak pasti. Yang pasti sokongan kepada Najib semakin terhakis.

Rakyat harus bertanya dan berjanji akan berikan undi kepada Bn, jika Najib minta maaf kepada rakyat, jika beliau mengaku kesilapan isterinya berbelanja boros seprti yang dihebohkan.

Maka yang inilah kita mahu Najib buat pengakuan. Ada berani ke...
Najib Minta Maaf Atas Kesilapan Lalu BN
BALING: Barisan Nasional (BN) akan memperbetulkan kesilapan lalu sehingga kalah banyak kerusi dan beberapa negeri termasuk Kedah dalam pilihan raya umum 2008, kata Datuk Seri Najib Tun Razak.
Untuk itu, Perdana Menteri berkata beliau memohon maaf bagi pihak BN atas kesilapan itu tetapi berjanji akan membetulkannya dengan memberikan perkhidmatan terbaik kepada rakyat.
Katanya jika pengundi menolak BN seperti di Kedah, sedikit sebanyak adalah kerana BN telah membuat kesilapan.
"Pada saya kita jangan angkuh dan bongkak. Sebab kita mesti tunduk kepada kuasa rakyat dalam demokrasi berparlimen. Kalau rakyat tolak BN dulu mesti ada kesilapan kita.
"Kita minta maaf atas kesilapan kita dulu. Yang menang minta maaf yang kalah pun minta maaf," katanya pada Perjumpaan Bersama Rakyat di Padang Awam, Kuala Ketil, dekat sini, Sabtu.
Perdana Menteri berkata BN akan belajar dan bangkit semula daripada kesilapan itu.
"Daripada runtuhan BN di Kedah kita akan bangkit dan bina mahligai yang kukuh dan kuat. Itu azam kita. kita berazam bahawa kita sudah mempelajari daripada kesilapan kita. Kita beri perakuan, akujanji kepada rakyat bahawa akan datang kita akan laksanakan perkhidmatan yang cukup baik kepada rakyat.
"Yang dulu jadi sempadan jangan dibangkit-bangkit lagi...kita janjikan perubahan untuk rakyat Malaysia dan Kedah. Perjalanan sudah bermula," katanya.
Beliau berkata hanya BN sahaja yang dapat memberikan masa depan yang lebih baik kepada rakyat.
"Kita ada perancangan yang jelas, kita ada agenda yang tersusun rapi, kita ada peta jalan, kita ada fakta dan ada angka.
Perangkaan yang cukup lengkap untuk memacu perubahan, membawa negara ke arah wawasan menobatkan negara sebagai negara maju berpendapatan tinggi. Ini bukan macam Buku Jingga," katanya.
Najib berkata kerajaan mahu memberi isyarat dan gambaran jelas bahawa kerajaan sudah hampir untuk melakukan transfomasi perubahan yang memberi banyak manfaat kepada rakyat.
Antara yang hadir sama pada majlis itu ialah Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Jamil Khir Baharom dan Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Negeri Kedah Datuk Ahmad Bashah Md Hanipah.- BERNAMA

No comments: