Friday, June 12, 2015

PAS buka MATA atau tutup mata ?

Ramai penganalisa mengulas dengan perjalanan Mukamar PAS ke 61. Sesi ini adalah sesi pemilihan kepimpian bagi menghadapi PRU14. Menariknya PAS bergabung dengan kumpulan parti pembangkang dan menamakan diri mereka PAKATAN RAKYAT.

Melihat daripada diksi pemilihan perkataan PAKATAN RAKYAT, Dari segi bahasa dan istilahnya senonim senada dan sam aliaran dengan seluruh rakyat marhein. Ramai rakyat yang tertarik dan berjaya ditarik dengan nama ini. 

Hasil keputusan memberangsangkan negeri Kelantan Terengganu P Pinang Perak Selangor jatuh ke tangan mereka. Meraih dan menyapu kerusi yang mengerunkan UMNOBN yang banyak di N9 dan Johor. Kejayaan ini atas nama gabungan PAKATAN RAKYAT. 

Sementelahan pula, gabungan ini memberikan impian besar kepada warna warni politik baru Malaysia. Yang mana ramai mengjangkakan politik Malaysia bakal menuju kepada sistem dua parti. Justeru wawasan najib nama macam tercapai impiannya sekaligus. najib dan kerajaan inginkan rakyat Malaysia berminda kelas pertama, negara berprestasi tinggi dan tranformasi sini dan sana dalam semua segmen hidup dan kehidupan rakyat melangkaui sempadan geo dan politik negara.

Nampak masa depan politik Malaysia menuju ke arah dan tahap yang lebih tinggi. Namun begitu dalam kerancakan berkenaan PAS dalam gabungan PAKATAN RAKYAT sejak kebelakangan ini bagai budak kecik yang merengek dan ingin kembalikan asas perjuangan yang diasaskan dulu-dulu ke arah membentuk negara islam tulen.

Berselari dengan laungan keramat PAS perlu kebeardaan mereka bawah era KEPIMPINAN ULAMA. Di mana istilah ulama itu mereka bina dan buat sendiri dan diinstitusikan dalam Perlembagaan parti PAS sekitar 1980an. meniru model dan meminjam apa yang berjaya dibuat oleh Revolusi Iran pada ketika itu.

Maka kekallah PAS .

1 comment:

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI