Wednesday, March 06, 2013

Veteran PDRM berdemo

Macam mana boleh jadi macam ni. Apabila bekas-bekas pegawai kanan dan senior PDRM  berpolitik. Lebih memeranjatkan lagi mereka turun ke jalan raya, tempatnya bukan calang-calang tempat, tempat yang dimaksudkan adalah di Dataran Pahlawan Negara iaitu dekat Tugu Negara.

Semuanya gara-gara terhasut dan makan dengan 'face book' , atau kenyataan putarbalik MP Batu Tian Chua.

Mereka yang berkumpul ini, adalah sebahagian yang tahu undang-undang negara dan mereka dulunya adalah sebagai pengamal dan pelaksana utama undang-undang negara.

Bagaimana keadaan ini boleh berlaku dan jadi begini ....


300 bekas polis berhimpun sokong kerajaan, selar Tian Chua


Ahli Yayasan Pengaman Malaysia mengadakan demonstrasi aman bagi membantah tindakan Tian Chua mempersendakan insiden pencerobohan Lahad Datu, Sabah sebagai sandiwara kerajaan di Tugu Negara, Kuala Lumpur semalam. - BERNAMA


KUALA LUMPUR 4 Mac - Kira-kira 300 pesara polis berhimpun di hadapan Tugu Negara bagi menyatakan sokongan terhadap tindakan kerajaan menangani pencerobohan bersenjata di Sabah selain menyelar kenyataan biadab Naib Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Tian Chua yang mendakwa kejadian itu adalah sandiwara kerajaan.

Demonstrasi aman itu diketuai bekas Timbalan Ketua Polis Negara, Tan Sri Shamsuri Arshad yang juga Pengerusi Yayasan Pengaman Malaysia (YPM).

Peserta terdiri daripada pesara komando polis VAT 69, pesara Skuad 69 Polis Diraja Malaysia, Persatuan Bekas Polis Malaysia (PBPM), pesara Cawangan Khas, pesara Pasukan Polis Hutan (PPH), YPM dan Persatuan Pegawai-Pegawai Kanan Polis Bersara Malaysia (Respa).

No comments: