Tuesday, March 19, 2013

PR Perak diuji dan teruji lagi kali ini ?

Penulis kali ini amat berminat dengan perkembangan dan perjalanan politik PR Perak. Harapannya agar PR Perak untuk menawan semula negeri yang kaya bijih timah satu waktu dulu menjadi kenyataan.

Dirasakan tanggungjawab PAS adalah amat besar kali ini, kerana semasa PRU 12 PAS hanya menang 6 kerusi sahaja berbanding rakan PR DAP. Dan wakil rakyat PAS terpilih dan dipilih menjadi MB Perak sebelum krisis perlembaagan berlaku.

Bukit Gantang 18 Mac-- Pesuruhjaya PAS Perak, Ustaz Abu Bakar Hussian  pada  malam  tadi telah mengistiharkan bahawa DUN N14 Changkat Jering akan ditandingi oleh Parti Islam Se-Malaysia(PAS) pada pilihanraya umum ke-13.

“Dengan mandat yang diberikan oleh Badan Perhubungan PAS negeri Perak yang bermesyuarat semalam dan dengan diperkenankan oleh Datuk Setiausaha Agung. Dengan ini saya mengistiharkan bahawa Parti Islam Se-Malaysia PAS akan bertanding di DUN N14 Changkat Jering pada PRU yang akan datang. Calon yang telah disenaraikan oleh Badan Perhubungan PAS negeri Perak ialah  Datuk Seri Ir. Mohammad Nizar Jamaluddin “ – Sebahagian ucapan pengistiharan dari Ustaz Abu Bakar Hussian.
Ust Abu Bakar (Tengah) bersama Dr Muhaimin dan Tn Haji Razman semasa ditemubual  wartawan
Dalam sidang media pada akhir majlis mengisytiharkan ini juga Ustaz Abu Bakar Hussian  menyatakan DUN bagi negeri Perak,PAS akan meletakan  calon bertanding di  22 kerusi, PKR 19 kerusi dan DAP 18 kerusi. - Orangni blogspot

No comments: