Sunday, December 16, 2012

Marilahlah kita sama-sama Pakat Tolak Umno

Apaa lagi yang rakyat mahu fikirkan. Besarlah bukti dan jelaslah bahawa apa yang dilafazkan daripada mulut Tan Sri Kadir yang duduk tinggal selama puluhan tahun dalam Umno. Apa yang ada katanya adalah berlaku penyelewengan rosak akhlak yang cukup parah.


Di dalam hatiperut mereka, tidak ada perasaan halal haram, jauh sekalilah mahu amalkan sifat-sifat imam nawawi yang enggan memasukkan ke dalam perut beliu sumber-sumber makan makanan yang subhah, beliau berbuka puasa dan bersahur sekali. Beliau terlalu amat sibuk dengan beribadat kaji dan mendalami ilmu sehingga tidak punya masa. Kerana ilmu adalah ibarat cahaya. manusia sentiasa akan diterangi jika sentiasa duduk usaha mencari ilmu.

Jika haarta dunia yang dikaut, maka pemimpin-pemimpin macam ini akan sentiasa berada dalam gelap dan kegelapan.

Iktibar, sebagai seorang Islam kita patut tolong saudara seagama kita ini. marilah sama-sama pakat tolak depa, agar mereka dapat diselamatkan, mereka kini sudah terlanjur dan sesat mengejar dunia dan keduniaan mereka.UMNO Dipimpin Perompak -Kadir Sheikh Fadzir


DUNGUN: Umno kini dipimpin oleh ‘perompak dan penyamun’ Kata Bekas Menteri Penerangan, Tan Sri Abdul Kadir Sheikh Fadzir semasa berucap di majlis Himpunan Kebangkitan Rakyat di Kuala Paka, dekat sini.

“Mereka curi duit berbilion-bilion2, juta-juta tak main dah, kita perlu tumbangkan kerajaan Umno BN untuk pastikan negara selamat daripada perompak yang berlesen ini,” ujarnya.

Menyentuh mengenai Perhimpunan Agung Umno baru-baru ini, katanya mereka yang hadir hanya menangis dan menyanyi sehaja sedangkan inti pati perjuangan nasib Melayu sudah tidak ada. Menurutnya, mereka hanya mengampu dan menangis tetapi tiada hala tuju perjuangan. Ini, tambah beliau berbeza dengan para pejuang Umno pada zaman Datuk Onn Jaafar sehingga Tun Hussein Onn.

“Pemimpin Melayu Umno kini jadi penderhaka kepada bangsa Melayu sendiri. Umno untuk Umno sshaja, mereka tidak bela Bumiputera dan Melayu lagi,” katanya. Justeru, ujarnya lebih setengah daripada bangsa Melayu dipinggir daripada menerima bantuan dan pembelaan. “Lebih 50 tahun Umno khianati bangsa sendiri,” ujarnya.

Mengenai PRU 13 aka datang, beliau berkata, tujuh daripada 10 rakyat kini mahukan perubahan. Justeru, beliau menyifatkan perjuangan untuk melakukan perubahan pada PRU13 nanti merupakan satu jihad dengan menumbangkan kerajaan Umno BN.(IH)

No comments: