Saturday, November 10, 2012

UBN: PM dan kabinet tong **** malulah sikit ?

Cermin diri dan patutkah PM rasa malu. Sanggupkah rakyat atau sudikah lagi rakyat selepas 'melihat', 'mengetahui' kisah-kisah ketirisan , kebobrokan yang 'kerajaan' dipimpinnya. Beliau masih lagi merayu kepada rakyat untuk kekal kumpulan mereka yang sudah busuk dikepala seumpama perumpama Cina, 'seekor ikan yang mulai membusuk disebelah kepalanya' dahulu.

Cukup memalukan dengan menyamakan pemerintahan dan kemenangan Obama sebagai indikator bagi beliau meneruskan pemerintah di negara ini.

Adakah cukup dengan 'slogan tranformasi' sama dengan Obama guna, maka rakyat dikelabui mata bagi mahu meneruskan pemerintah kerajaan nya.

Rakyat sendiri juga kena bertanya kepada diri mereka, patutkah pemerintah yang menjalankan pemerintahan ini disambung lagi bagi penggal ke 13. Setelah mereka sendiri menyaksikan 12 penggal hasil pemerintahan kumpulan pemerintah jenis ini. 

Jika jawapannya Ya , apakah alasan dan sebab. Adakah kerana mahu berterima kasih kerana negara ini kekal aman dan negara makmur. Jika tidak apakah kerana terlalu banyak sangat contoh kepunahan, kerosakkan ekonomi, politik dan sosial yang gagal ditangani pemerintah nya.
Rakyat Perlu Kekal Kesinambungan Pemerintahan - Najib
ALOR GAJAH: Datuk Seri Najib Tun Razak berkata rakyat perlu memilih mengekalkan kesinambungan pemerintahan negara bagi meneruskan agenda transformasi yang telah dirancang oleh kerajaan.
Perdana Menteri berkata sebagai contoh, rakyat boleh menilai corak pengundian rakyat Amerika Syarikat yang memilih Barrack Obama sebagai presiden negara itu bagi tempoh empat tahun lagi kerana ingin melihat kesinambungan transformasi yang dibawa oleh beliau.
"Rakyat Amerika Syarikat mempunyai dua pilihan sama ada nak merubah ataumengekalkan kesinambungan.
"Apabila mereka tidak yakin dengan agenda calon parti Republikan Mitt Romney, jadi mereka fikir lebih baik pilih kerajaan sama kerana ingin mengekalkan kesinambungan dan saya percaya itu keputusan yang amat tepat dan bijak," katanya ketika berucap merasmikan Pusat Transformasi Luar Bandar (RTC) Melaka di Kuala Linggi di sini, Sabtu.
Beliau berkata rakyat Malaysia patut mengikut apa yang dilakukan rakyatAmerika dalam menjamin masa depan negara mereka.
"Ada hal tertentu yang kita boleh ikut (rakyat Amerika) seperti soal kesinambungan daripada menyokong sesuatu yang kabur, tetapi soal seperti LGBT(gejala lesbian, gay, biseksual dan transgender) dan lain-lain itu tak perlulahkita ikut," katanya.
Justeru, Najib berkata kerajaan Barisan Nasional (BN) berjanji bukan hanya untuk mengekalkan kesinambungan pembangunan malah melaksanakan transformasi besar untuk negara jika terus diberikan mandat oleh rakyat.
Beliau berkata perubahan tidak boleh dilakukan dalam sekelip mata seperti yang dilaung-laungkan oleh pembangkang.
"Jangan termakan dengan janji-janji manis pembangkang kerana ini semua janji-janji kosong yang tidak mungkin dapat ditunaikan," katanya.
Katanya menjadi tanggungjawab rakyat untuk memilih kerajaan yang mampu menjamin masa depan mereka serta negara dan bukannya mengharap janji yang tidak jelas.BERNAMA

No comments: